KLIMAATREGELING

Plafondventilatie verzekert ons nog steeds de beste verdeling over geheel het compartiment ongeacht de diercategorie. Bovendien slagen we er nu in het drukvelies tot een minimum te herleiden, waardoor we plafondventilatie als de oplossing weerhouden voor luchtverversing in de biggenbatterijen.

De mogelijkheden die we aanreiken:

  1. DIFFULR: op maat geperforeerd plafond 3 cm dikke isolatieplaat
  2. DIFFULR + REGULR: hetzelfde plafond maar dit maal met een isolerende laag van 6 cm erbovenop. De regulR laag verzekert een nog betere verdeling, vooral bij zeer lage ventilatie en beperkt warmteverlies, wat zeker ten goede komt van het energieverbruik.
  3. FLUDR: Een doordachte inlaatkoker die volledig op onderdruk wordt afgeregeld volgens noodzaak. Bij lage ventilatienood zal de inlaat de lucht strikt tegen het plafond aansturen, bij hoge ventilatienood wordt de lucht stapsgewijs meer en meer in de richting van de dieren gestuurd, zodat ze een beter comfortgevoel krijgen. Bovendien komt dit systeem sterk in aanmerking wanneer een combiventilatie tgv afwijkend diergedrag of aanhoudende diergezondheidsproblemen dient aangepast te worden.

    Volgend filmpje toont nog verdere informatie over de de flud’R:https://www.youtube.com/watch?v=AOSTiV0lWrM