Het team

Tijl Vanmeenen

tijl_vanmeenenTijl richt zich op het technisch management van varkensbedrijven. Dit vertrekt vanuit het optimaliseren van de kraamstalwerking. Heel wat problemen, die in de kraamstal tot uiting komen, kennen hun oorsprong op een ander tijdstip in het productieproces. Het is de bedoeling om via een algemeen inzicht in het bedrijf de specifieke problematieken in kaart te brengen en aan te pakken. Dit omvat doorlichting van managementsystemen, voederschema zeugen, genetica, arbeidsorganisatie en vooral het op elkaar afstemmen van deze verschillende productiefactoren.
Daarnaast wordt ook advies gegeven rond vernieuwende technieken op gebied van voeder- en watermanagement en diergezondheid.
Het rendement en de arbeidsvreugde op het varkensbedrijf verhogen, is zijn doel.

 

Dierenarts Michel Loicq

dierenarts_michel_loicqMichel is heel hard bezig met dierengezondheid en alles wat daar rond te doen is. Niet enkel de diergeneeskundige benadering is hierbij belangrijk, maar ook de omkadering zoals bioveiligheid, het management en alle technieken die ons toelaten gezondheid te optimaliseren. Onder technieken verstaan we ventilatie, luchtfiltratie, warme brijvoedering, voeder- en watermanagement en hygiëne. Het verhogen en het behouden van de gezondheidsstatus, het verhogen van het rendement en vooral ook het verlagen van het antibioticagebruik zijn zijn speerpunten.

 

Onze partners

Asserva, Lamballe, Frankrijk: Maternéo en Selfifeeder

IUL Instruments, Barcelona, Spanje: maXipig®

Le Groupe Rose: plafondventilatie

Ro-Main, Québec, Canada

Sodalec, Rennes, Frankrijk: Filtratie

Valk Agro: LED verlichting

Uw partners zijn ook onze partners